DER KREIS doorheen de jaren

Sinds juli 2020 staat Ronny Thyssen aan het roer van DER KREIS BeLux. Dat maakt hem de 3de sterke man die onze aankoopgroepering vooruit stuwt. Het ideale moment om even, samen met jou, in vogelvlucht doorheen de geschiedenis van DER KREIS te gaan.

Het begin, onder de vleugels van Ernst-Martin Schaible

In oktober 1979 richt Ernst-Martin Schaible DER KREIS op. Voor middelgrote speciaalzaken was het een manier om hun voortbestaan te waarborgen. En het bleef niet bij groepsaankopen. DER KREIS groeide door tot een full service dienstverlener, voor de keukensector en andere branches.

Een frisse wind, met Ronny Thyssen

Begin juli 2020 nam Ronny Thyssen de leiding van DER KREIS BeLux over van Daniel De Decker. Daarbij zet Thyssen zijn ruime keukenervaring in, ten dienste van het succesverhaal van DER KREIS. Daarbij heeft hij enkele duidelijke streefdoelen en wil hij bepaalde huidige troeven behouden en verder versterken. Ronny Thyssen wil, voor en met DER KREIS, werken aan:

  • het aanbod van digitale diensten
  • een compleet ondersteuningsaanbod, met gunstige inkoopvoorwaarden, maar ook marketing, communicatie, businessplanning, …
  • groepsvoordelen, met behoud van individuele vrijheid voor de leden

Internationale furore als troef

Vandaag dankt DER KREIS zijn slagkracht onder meer aan zijn internationale succes. Zo is DER KREIS actief in 17 landen en heeft het meer dan 3.500 leden, voornamelijk middelgrote keukenretailers. Met Keukenspecialisten ontwikkelde de groepering bovendien een keukenconcept dat in elk land wordt uitgerold. Keukenspecialisten.be vormt onder de paraplu van DER KREIS een landelijke dekking met verzorgde en up-to-date showrooms, met ruimte voor de eigen identiteit van elk lid.