Hoe Euroteam je boekhouding vereenvoudigt

DER KREIS biedt leden interessante aankoopvoorwaarden en heel wat diensten. Zo is onder meer het boekhoudpakket Euroteam beschikbaar voor wie aangesloten is. Dit centraal betaalsysteem is gratis voor DER KREIS-leden en heeft meteen een positieve impact op je boekhouding. Hoe? Dat ontdek je hier.

2x/maand een globale aankoopfactuur

Diverse DER KREIS-leveranciers ondersteunen Euroteam al. Bij elke bestelling sturen zij een originele factuur naar jou, als lid, en een kopie naar Euroteam. Je betaalt deze facturen niet rechtstreeks, maar wacht op de overzichtsfactuur, die Euroteam 2 keer per maand bezorgt. Dat is een handige samenvatting van alle facturen.

Check en go

Na ontvangst van de overzichtsfactuur controleer je als DER KREIS-lid de lijst. Zijn er onvolledige of beschadigde leveringen binnengekomen? Is iets verkeerd geprijsd? Met een enkele klik weiger je de factuur. Door deze controle te bundelen, win je heel wat tijd. Euroteam verwerkt de aanvaarde facturen en vervaldata tot een globaal bedrag, dat je in 1 keer overmaakt aan Euroteam. Zij staan vervolgens in voor de opsplitsing en de tijdige, correcte uitbetaling aan elke leverancier.

Minder betalen

Ongeacht de betalingstermijn geniet je van een automatische betalingskorting via DER KREIS. Zelfs als je een factuur blokkeert en die pas later opnieuw vrijgeeft. Door betalingen te bundelen spaar je tijd en werk.

Betalingen verlaten

Indien gewenst kan je langere betalingstermijnen aanvragen. Euroteam staat namelijk voor je garant en voldoet de leveranciers tijdig, in jouw plaats. Facturen van de 1e tot de 15e worden dan betaald vóór de 7e van de volgende maand, facturen van de 16e tot de 31e worden betaald vóór de 22e van de volgende maand. En het handigste van allemaal: je hoeft je betalingsschema zelf niet eens in de gaten te houden.

Manueel of online

DER KREIS volgt het ritme van de leden. Daarom kan je de controle van je lijsten zowel manueel – je ontvangt en verzendt de lijsten per e-mail – als online doen, op de Euroteam-website. Het online platform geeft je ook inzicht in de historiek van je leveringsfacturen en bundelt zo waardevolle data voor je.

Of je het centraal betaalsysteem gratis gebruikt of niet: DER KREIS BeLux blijft op elk moment je rechtstreekse contact. Heb je nog vragen of wil je aan de slag met deze tool? Laat het ons weten.